Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Τρίτος χρόνος ζωής για το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης


Πριν 3 χρόνια μια ομάδα 23 ανθρώπων συγκεντρώθηκαν γύρω από έναν κοινό σκοπό
: να δημιουργήσουν μια πνευματική κίνηση η οποία θα προέβαλε την πολιτισμική δραστηριότητα όπως αυτή παρουσιαζόταν στην εξελικτική διαδικασία της ανθρώπινης διανόησης από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι και την σύγχρονη εποχή. Η ομάδα αυτή με την επωνυμία « Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαος Κασομούλης» έκανε δειλά την εμφάνιση την 1η Οκτωβρίου του 2011 όπου εμφάνισε τους πρώτους κύκλους Εισηγήσεων γύρω από τον πολιτισμό και την ιστορία. Την προσπάθεια της Ένωσης στήριξαν διακεκριμένοι Επιστήμονες και άνθρωποι της διανόησης γενικότερα, οι οποίοι παρουσίασαν στο κοινό τις έρευνες τους, το συγγραφικό τους έργο και τα έκαναν προσιτά στο ευρύ κοινό. Σε λίγους μήνες η «Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαος Κασομούλης» είδε τα μέλη της να αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα. Αυτό της έδωσε δύναμη και αισιοδοξία και παρόλο την μικρή διαδρομή της άρχισε να οργανώνει ημερίδες, διημερίδες, σεμινάρια, να ερευνά την τοπική ιστορία, να συνεργάζεται με πνευματικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής και να επεκτείνει το έργο της στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και των αντίστοιχων πολιτισμών τους.
Όλη αυτή η δραστηριότητα οργανώθηκε από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο αρχικά της Κοζάνης, μετέπειτα της Καστοριάς, των Γρεβενών (τα οποία αποτελούν φορείς της Ένωσης) ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται και στην Πτολεμαΐδα, με αποτέλεσμα τα μέλη και οι φίλοι της να αυξάνονται ολοένα. Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό μετράμε πάνω από 100 άτομα που απέκτησαν πτυχίο ξένων γλωσσών σε διάφορες γλώσσες, άλλα τόσα με πτυχίο ηλεκτρονικών υπολογιστών, την γνώση η οποία αποκτήθηκε μέσα από τις Εισηγήσεις και τα Σεμινάρια, την πνευματική κινητικότητα που αναπτύχθηκε στην Δυτική Μακεδονία, τις πολιτισμικές ανταλλαγές και συνεργασίες μεταξύ των κρατών μέσω της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών.
Στην έναρξη του τρίτου χρόνου των δραστηριοτήτων του το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης «Γεώργιος Παρακείμενος» εύχεται στα μέλη και στους φίλους του καλή και δημιουργική χρονιά, τους ευχαριστεί για την αγάπη και την στήριξη τους και υπόσχεται να δημιουργεί θεματικές και δραστηριότητες που θα κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για τις δραστηριότητες σας και την προσφορά σας στην τοπική κοινωνία.Καλή χρονιά και καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς! να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή