Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Σεμινάρια Αρχαιολογίας από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης

 Η Ένωση Επιστημόνων Δυτικής Μακεδονίας «Νικόλαος Κασομούλης»

και Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης « Γεώργιος Παρακείμενος» στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων συμβάλλουν με όποιον τρόπο μπορούν στην τοπική κοινωνία στην όποια δραστηριοποιούνται για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας,  του πολιτισμού, της τέχνης και  της επιστήμης. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια διοργανώνουν 20ωρο σεμινάριο το οποίο αφορά στον θεματικό κύκλο«Αρχαιολογία -
Iστορία και τοπική κοινωνία» με Εισηγήτριες την Δρ Γεωργία Καραμήτρου- Μεντεσίδη  και την Μαρίνα Λυκιαρδοπούλου-Πέτρου Συντηρήτρια Έργων Τέχνης. Το πρόγραμμα αποτελείται από ενότητες, όπως θα δείτε αναλυτικά, και θα πραγματοποιηθεί σε 10 συνεδρίες οι οποίες θα αρχίσουν τον Οκτώβριο . Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 30 Σεπτεμβρίου  στο okourtoglou@yahoo.com και στο 6970-341-723.

Αναλυτικά το πρόγραμμα  για τα  πρώτα έξι δίωρα έχει ως εξής:

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «Αρχαιολογία, τοπική ιστορία και η συμβολή της στη νέα ιστορική φυσιογνωμία της Μακεδονίας».

      1ο δίωρο: « Άνω Μακεδονία και η νέα ιστορική φυσιογνωμία μετά την έρευνα στους τέσσερις νομούς της Δυτικής Μακεδονίας»  Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ. -8.30 μ.μ. Δρ Γεωργία Καραμήτρου- Μεντεσίδη.

2ο δίωρο: « Η Άνω Μακεδονία φωτίζει την αρχή των ιστορικών χρόνων. Η μυκηναϊκή παρουσία και η σημασία της» Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ.-8.30 μ.μ. Δρ Γεωργία Καραμήτρου- Μεντεσίδη.


3ο δίωρο: «Γνωριμία με τις αρχαιότητες του τόπου μας (Βόιον-Ορεστίδα, Εορδαία, Κοζάνη, Γρεβενά). μ.μ.» -Πες μου από πού είσαι για να σου πω τι αρχαία έχει το χωριό σου!-  Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ.-8.30 μ.μ. Δρ Γεωργία Καραμήτρου- Μεντεσίδη.


ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: «Παιδεία και Αρχαιολογία. Αρχαιολογία και οικονομία»

1ο δίωρο: «Ο παιδευτικός ρόλος των αρχαιοτήτων. Εκπαιδευτικά Προγράμματα- «ότι μικρομάθει δεν γερονταφήνει» Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ.-8-30 μ.μ.  Δρ Γεωργία Καραμήτρου- Μεντεσίδη.



2ο δίωρο: «Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατά θεματικές ενότητες και ο τρόπος προσέγγισης μικρών και μεγάλων: Η Κατοικία και ο Αθλητισμός στην αρχαιότητα». Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ. 8.30 μ.μ. Δρ Γεωργία Καραμήτρου- Μεντεσίδη.

3ο δίωρο: «Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατά θεματικές ενότητες και ο τρόπος προσέγγισης μικρών και μεγάλων: Αρχαία Διατροφή, Γραφή, Αρχαία Γλυπτική, Νομίσματα κτλ.» Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ. 8.30 μ.μ. Δρ Γεωργία Καραμήτρου- Μεντεσίδη.


Ο χώρος που θα διεξάγονται τα σεμινάρια θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου